14 Ekim 2014 Salı

Merhabalar yeniden.

Geçen gün saçlarımı kendim boyadm. Aslında ikinci kez kendi saçımı boyuyorum. Daha önce Garnier in Olia isimli boyasını kullanmıştım. Numarasını hatırlamıyorum ama kahve tonlarıydı yine. Bugün ise size Koleston Gizemli Kahve ile saç boyama deneyimimden bahsedeceğim. Saçlarımı boyama esnasında fotoğraflayamadım ancak öncesini ve sonrasını sizlerle paylaşacağım. 

Kendi saç rengim açık kestane. Boyalarla ve balyajlarla birlikte bayağı karışık tonlar var saçlarımda. Bu tonları eşitlemek için koyu bir renge boyamam gerekiyor ancak ben koyu renk istemiyorum. Çünkü beyazlarım bir hayli arttı. Ve koyu renk saçta dipten çıkınca oldukça sırıtıyor. Size de tavsiyem eğer beyazlarınız var ise koyu renklerden kaçının.

Gelelim boyamıza. Biraz tanıyalım;
Boyamız bu. Ren burada oldukça açık duruyor. Ancak saçlarınız sarı falan değilse inanın bu rengi tutturmanız imkansız. Yani benim saçlarım çok koyu olmamasına rağmen bu renk olmadı bile. Koleston'un bu özelliğini hiç sevmiyorum.
Koleston Gizemli Kahve
Koleston Gizemli Kahve saç boyası


Ve alırken ulaşmam gereken renkten üç ton açık alıyorum ki rengimi tutturabileyim. Ve gerçekten Koleston'un üzerindeki fotoğraflar oldukça yanıltıcı.

Kutuda 1 tüp krem boya, 1 tane oksidasyon şişesi, 1 tane 1. gün yoğun parlaklık veren bakım kürü, 1 tane 15. gün renk aktifleştirici, 1 tane 30. gün yoğun parlaklık veren bakım kürü var. İki adet eldiven ve bir de kullanım klavuzu da içeriyor.
Koleston Gizemli Kahve saç boyası
Koleston Gizemli Kahve saç boyası

Yoğun parlaklık veren kürü gayet güzel. Saçlarınızı sirke ile durulanmış gibi yapıyor. 15. gün renk aktifleştiriciyi de daha önceden başka renkteki boyalar için kullanmıştım. Resmen boyalı krem var içinde. Ve 15 gün sonra akan saçlarınıza uyguluyorsunuz. İlk renge ulaşabiliyorsunuz. Gayet güzel düşünülmüş.

Koleston Gizemli Kahve saç boyası
Koleston Gizemli Kahve saç boyası

Burada renk değişimlerini göstermiş ki oldukça yanıltıcı. Hiçbir zaman buradaki renlerin gerçekleştiğini görmedim. :)

Yalnız yoğun bir amonyak kokusu var ki hem saç derimi fazlasıyla yaktı ki yağlıyken uygulamıştım, hem de gözlerimle burnumu feci şekilde rahatsız etti. Nefes almakta zorlandım. 

Eğer sizin de saçlarınız uzun ve gür ise üç kutu boya almanızı öneririm. Çünkü ancak yetiyor. 

Ve işte sonuç;

 Saçlarımda fön olmadığı için biraz dağınıklar ama ana hatlarıyla capcanlı bir saç rengim oldu. Korka korka boyadım ama korktuğum gibi olmadı. Hafif bakıra dönük bir kahve tonu elde ettim. Kaşlarımı da boyadım bu arada aynı boyayla. Ancakçok rahatsız edici oldu benim için gözlerim çok yandı. Tavsiye etmiyorum kesinlikle. Ben yine yaparım ama siz yapmayın. :)


Sizce nasıl olmuş?
:)





PAYLAŞ

17 yorum:

  1. Bence çoook güzel olmuş canım :) Güle güle kullan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim. Çoook teşekkür ettim ben de sana. :)

      Sil
  2. çok güzel olmuş canım ;) evde yapabilmende harika bu kadar uzun saçı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla biraz zor oldu ama gayet keyifli bir saçım oldu. Çok teşekkür ederim Esma'cım.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ya aslinda boyasiz saclar icin konusuyolar sanirim. Bizim saclar onyüzmilyon defa islem gordugu icin tutmuyor.

      Sil
    2. saçınızda boya varsa kesinlikle beyaz sabunu tavsiye ederim ben sacımı sabunluyorum yarım saat bekletiyorum duruladığımda boya olduğu gibi akıyo bir kaç kez denemede saçta boya kalmıyo

      Sil
  4. bencede güzel olmuş rengi. Kolestonda maalesef renkler hep koyu çıkıyor, amonyak kokusundan dolayı da inoa amonyaksız boya kullanıyorum artık

    YanıtlaSil
  5. Renk çok güzel olmuş , gûle gûle kullanın :))

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş güle güle kullan tatlım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha acik ve net bi sac rengi istiyorsan eger sari boya ile gizemli kahveyi karistirip boyarsaniz daha hos bir renk elde edebilirsiniz. Ama bu tonda size cok yakismis. Gule Güle kullanin :)

      Sil
  7. Bu saça 2 kutu boya alıp 2 saatin üstünde saçında tutman lazım.

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel olmuş ama bende daha açık oldu bildiğin açık bakıra döndü bende xD

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş ama bende daha açık oldu bildiğin açık bakıra döndü bende xD

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)