15 Ekim 2014 Çarşamba

Merhaba yeniden. Bursa'daki blogger dostlarımla bir proje gerçekleştirdik. Her ay bir konu seçip o konu hakkında yazı yazıp aynı anda yayınlayacağız. İlk konumuz Favori Kış Parfümüm. Ben yazının en altına diğer arkadaşlarımın linklerini ve hangi parfümün yazısını yazdıklarını ekleyeceğim. Rahatlıkla, merak ettiğiniz parfümü yorumlamış arkadaşımın blog linkine tıklayabilirsiniz.

Ben bu yazım için yeni tanıştığım bir marka olan Ulric De Varens'in Divine İssime parfümünü seçtim. Çünkü bu kokuyu çok seviyorum. Bana göre de tam bir kış kokusu. Ben bu parfümü tam yazmaya hazırlanıyordum ki arkadaşlarım böyle bir teklifle geldiler. İyi bir zamanlamayla size Divine İssimeyi bu başlık altında anlatacağım.

Bu parfüm bana Ulric De Varens tarafından gönderildi. Hatta seçimi bana biraktılar. Ben de hem kendime hem eşime bir parfüm seçtim. Hemen ertesi gün yolladılar. Öncelikle buradan teşekkür ediyorum. 


Ulric De Varens Divine İssime Parfüm
Ulric De Varens Divine İssime Parfüm




"Gölge ve ışığın arasında şehvetli bir parfüm. Vanilyanın sıcak

notaları, silhat ve tonka taneleri ile sümbülteber güneşin 

kokusuna karışır ve kokunun çekiciliğini arttırır."

Ulric De Varens parfümü böyle tanımlamış. 75 ml ve 30 ml olarak satılıyor.

Ulric De Varens Divine İssime Parfüm
Ulric De Varens Divine İssime Parfüm

Benden dinlemek isterseniz bu kokuyu hemen başlayayım. Ben vanilya kokularını çok seviyorum. Bana oldukça kadınsı geliyor. Şekerleme kokularının içine vanilya notaları eklenirse de tadından yenmiyor. Ama burada daha çok çiçeksi bir haz alıyorum. Parfümü ilk denediğimde vanilyanın o sıcacık kokusu burnumu yaktı. Tabi beni ilk etkileyen de bu oldu. buram buram vanilya kokması. Daha sonra arkalardan bir yerlerden sızan çiçek kokusu yemeğin baharatı gibi farklı bir tat yarattı bende. Sümbül kokusunu bilirseniz dediğimi çok daha iyi anlarsınız. Özellikle kışın kıyafetlere sıkıldığında daha kalıcı olacağını düşünüyorum. Ben yine her parfümde yaptığım gibi saçlarıma sıkmayı ihmal etmiyorum. Siz de havaya doğru bir pıst yapıp o muhteşem koku moleküllerinin altından geçerek kendinizi şımartabilirsiniz. :)

Bu parfümü ilk kokladığınızda vanilyanın ağır tonları canınızı yakabilir. Ama kullanmaya devam edin. Göreceksiniz zamanla teninize de oturdukça daha çok hoşunuza gidecek. Bu parfüme şans verin diyorum kısacası. Kalıcılığı ortalamanın üzerinde. Fiyatı ise bu parfümün performansına göre çok çok uygun. 

Silhat ve tonka taneleri ibaresi geçiyor koku tanımında. Silhat aslında bir bitki. Patchuli bitkisi. Türkçe'ye paçuli olarak da geçmiş. Hint ezgileri taşıyan tütsüler yapılıyor. Aynı zamanda bu tütsüler dikkat ve konsantrasyon yeteneğini artırıyormuş. Zaten tütsüler insan zihnini rahatlatmak için bir yöntem aynı zamanda. Tonka ise tonka fasülyelerinden geliyor. Parfümlerdeki vanilya kokusunu sabitlemek için kullanılıyor. Kendisi de hem odunsu hem de vanilya kokularını barındırıyor. Sümbülteber ise koku olarak beyaz çiçekli frezyayı andırıyor. Narenciye kokularını sevenlere de göz kırpıyor adeta Divine İssime. Portakal çiçeği ve mandalina eşliğinde size o mayhoş tadı da hediye ediyor. Tüm bu kokuları bünyesinde taşıyan Divine İssime'yi umarım koku hafızanızda canlandırabilmişimdir.

Şişesi de çok güzel. El çantası gibi yapmışlar. Kulpundan tutarak taşıyabiliyorsunuz. Oldukça eğlenceli bir şişe. Ne dersiniz? :)

Bu güzelim kış kokusunu Watson's, Rossmann, Gratis, Biggmall mağazalarında bulabilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için Ulric De Varens Facebook sayfası ve Ulric De Varens Twitter sayfasını  ziyaret edebilirsiniz.

Benden bugünlük bu kadar sevgili arkadaşlar. Hemen aşağıya diğer arkadaşlarımın linklerini ekleyerek buralardan gidiyorum.  Siz de favori kış parfümünüzü yorum kısmına iliştirmeyi unutmayın. :) Yarın yine gelirim. Görüşmek üzere.

Etkinliğe katılan blogger arkadaşlarımın linkleri ve yorumladıkları favori kış parfümleri; Linklere tıkladığınızda direk yeni sayfada açılacak.

Beyonce - Pulse Nyc




PAYLAŞ

9 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Eheh. :) Merak ediyo insan hiç koklamadığı bir kokuyu okuyunca.

      Sil
  2. Ne kadar şık bir şişesi varmış. Geçenlerde görüp merak etmiştim bu parfümü. Evdeki stoklar bitince denemek istiyorum ben de.

    YanıtlaSil
  3. Bende çok merak ettim ve şişesini de çok beğendim.

    YanıtlaSil
  4. Bu başlattığınız çok güzel olmuş, devamını diliyorum. İlk konuda harika! Parfümü tanımlamanızda güzel. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Devam ediyoruz o zaman projeye tam gaz. ;)

      Sil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)