20 Ağustos 2015 Perşembe

Kozmetik ürünlerinin çoğunda sık sık karşılaştığımız bir yağdan Shea Butter yağından bahsetmek istedim bugün. Bir kozmetik ürün denerken içerik olarak gözüme çarpmıştı bir dönem. Bir arkadaşımda da tesadüfen bu yağı gördüm. Ben de kullandım ve saf haliyle inanılmaz bir nemlendirme özelliğiyle karşılaştım.  Ve bu mucizevi yağı bugün bir araştırayım dedim. Ve bir çok faydası olduğunu okuyunca da bloğa yazmak istedim. 

Shea Butter Yağının Faydaları Nelerdir?
Shea Butter Yağının Faydaları Nelerdir?

Shea Butter Karite ağacının cevizlerinden elde edilen kremsi yapıda bir yağ. Karite ağacı çok fakir bir ülkede sadece Burkina Faso'da yetişiyor. Ülkenin neredeyse tek gelir kaynağı diyebiliriz. Shea Butter yağı kremsi olmasına rağmen vücutla buluştuğunda hemen yağsı bir hal alıyor ve hızlıca emiliyor. Böylelikle vıcık vıcık hissetmiyorsunuz. 

Shea Butter yağının rengi fil dişi rengine benziyor. İçeriğinde bolca A ve E vitamini bulunmakta. 

Kokusu ise vanilyaya benziyor ama o kadar keskin değil. Oldukça hafif bir kokusu var.

Shea Butter Yağının Faydaları;

1. Yanık, çatlak ve yaralı bölgelerin tedavisinde kullanılıyor. 
2. Saçları nemlendirmek için kullanılan doğal yağların en faydalılarından.
3. Sertleşen dirsek ve topukları yumuşatmak için kullanılıyor. 
4. Cildi güneşe karşı koruyor. Ve güçlü nemlendirme özelliği ile anti aging etkisi yaratıyor.
5. Bazı ülkelerde sinüzit tedavisinde de kullanılıyormuş. 
6. Sedef hastalığını tedavi edici etkisi var.
7. Manikür ve pedikür öncesi ve sonrası.
8. Tüm yüz ve vücut için kullanılabilir. En iyi doğal nemlendiriciler arasındadır.
9. İşlem görmüş saçların tedavisinde kullanılır. 
10. Erkekler traş sonrası tahriş olan ciltlerine güvenle sürebilirler.
11. Çok iyi bir dudak koruyucu.
12. Göz altı kırışıklıklarının oluşmasını engelliyor. 

Uygulamak istediğiniz bölgeye haftada iki kere sürmek yeterli oluyormuş.

Türkiye'de nerelerde bulabilirim diye soracak olursanız en uygunu şu anda Doa Kozmetik'te satılıyormuş. Arkadaşım da oradan almış zaten. Ayrıca Cyrene'de de var diye biliyorum ama siz yine de araştırmadan bu yağı 200 TL ye satanlara güvenip de satın almayın.

PAYLAŞ

3 yorum:

  1. shea yağının faydalı olduğunu biliyordum ama bu kadar yararı olduğunu bilmiyordum güzel bir yazı olmuş
    eline sağlık

    YanıtlayınSil
  2. Shea yağının organik katkısız halini tedarik edin. Bu konuda DOA Kozmetik önerimiz: http://www.doakozmetik.com/shea-butter-pmu37

    YanıtlayınSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)