28 Kasım 2014 Cuma

Merhaba.

Çoğumuz kaş ve kirpiklerimizin azlığından ve kısalığından muzdaribiz. Böyle durumlarda kaşlarımızı ve kirpiklerimizi uzatmak için çeşitli yollar deneriz. Size olumlu sonuç alabileceğiniz hem de evde kendi imkanlarınızla yapabileceğiniz bir tarif vereceğim. Eczanelerde satılan serumlar hem pahalı hem de sonuç alır mıyız bilemiyoruz. Bu yüzden bizi de zarara sokmayacak ucuz ve yapabileceğimiz doğal kürlere her zaman ihtiyaç duyarız. Denemekten bir şey kaybetmeyiz ne de olsa.


Dağal kaş ve kirpik serumu
Doğal kaş ve kirpik serumu



Doğal Kaş Ve Kirpik Serumu;

1. Hint yağı
2. Hindistan cevizi yağı.
3. Tek kullanımlık maskara. Bunun yerine bitmiş maskarafırçanızı yıkayıp onu da kullanabilirsiniz. Ama her kullanımda yıkamak gerekecek.

Hint yağı kılı kalınlaştırıyor, hindistan cevizi yağı da uzamasını sağlıyor.

Bir kap içerisine bu iki yağı eşit miktarda karıştırın. Ve fırçayı yağ karışımına iyice daldırın. Daha sonra kirpiklerinize rimel sürüyormuş gibi uygulayın. Kaşlarınızın azlığından şikayetçiyseniz kaşlarınıza da sürebilirsiniz. Ama kıl köklerine daha çok sürmeye çalışın. Kıllar gece uzadığı için gece yatarken sürmekte fayda var. Gözleri biraz yakabilir. Eğer hasas iseniz gündüz sürüp yarım saaat beklettikten sonra yıkayabilirsiniz Ama benim tavsiyem gece sürüp yatmanız. Sabaha kadar bu yağ karışımı kıl köklerinizi besleyecek. Kirpiklerinizin ve kaşlarınızın uzadığından emin olana kadar her gün güvenle uygulayabilirsiniz.

Herkese keyifli bir hafta sonu diliyorum.

Sosyal medyada aşağıdaki linklerden bana ulaşabilirsiniz.






PAYLAŞ

13 yorum:

  1. Bu kolayca yapılabilir bir şeye benziyor. Deneyebilirim :-)

    YanıtlaSil
  2. E o zaman bu tarufi ince saçlara ve uzamasini istedigimizde de kullanabilirmiyiz aacaba :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, ben de hint yağı ve badem yağını karıştırıp kulak temizleme çubuğuyla kaş ve kirpik diplerime uyguluyorum. Hindistan cevizi yağının uzattığını bilmiyordum, sizden öğrendim. Faydalı bir yazı olmuş, emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Umarım bir faydası dokunur. :)

      Sil
    2. merhaba Ben yeni katilanlardanim☺ kac gun kullanmak lazım hint yağını☺

      Sil
  4. Hint yağının baya bir faydalı olduğunu duymuştum ama denemek nasip olmamıştı onun yerine bebek yağı ve badem yağı kullanmıştım kirpiklerim 1 ayda istediğim sonucu vermişti :) bu arada banada beklerim http://feracelihanimkiz.blogspot.com.tr/?m=0

    YanıtlaSil
  5. Benim minnak kirpiklerimin böyle bi seruma ihtiyacı var ama hint yağı acıtmaz mı ya ? ( Bu yorum ilk yorumun gitmeme ihtimaline karşın tekrarıdır :))

    YanıtlaSil
  6. Biraz yakabiliyor. Ama cok hassaslasirsa yikayinca geciyor.

    YanıtlaSil
  7. Iki senedir kullanıyorum gerçekten çok iyi sonuclar

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)