28 Ekim 2014 Salı

Hepimiz bu siyah noktalardan bir dönem muzdarip olduk. Kimimiz ise hala bu çirkin görüntü ile savaşıyoruz. 

Siyah noktalar genelde burun etrafımızda ve iki kaşımızın arasında vaka buluyor. Sebebi ise gün içinde yüzümüze yapışan yağ ve kirin gözenekler içinde birikme yapması. Cildimizde büyük olan gözeneklerimize yerleşerek geri dönüşü çok zor olan siyah noktaları oluşturuyorlar. 

Bugün size benim de sıkça kullandığım yumurta akı maskesi nasıl yapılır onu anlatacağım. 



Ben bu maskeyi haftada bir kere uyguluyorum. İlk maskelerde çok sonuç alamayabilirsiniz. Bu maskeyi en az bir ay yapın. Zamanla siyah noktaların azaldığını göreceksiniz. 

Yumurta akı maskesi nasıl yapılır?

Bir yumutra akının yarısını tüm cildinize sürün. Fırçayla sürerseniz daha iyi sonuç alırsınız. Daha sonra sürdüğünüz yumurta cildinizde kurumadan ince selpak parçaları yapıştırın. Yumurta akının diğer yarısını yapıştırdığınız selpakların üzerine sürün. Ve kurumasını bekleyin. Tamamen kuruduktan sonra cildiniz gerilecektir. Önerilen süre otuz dakika. Çünkü ancak kuruyor. Otuz dakikanın sonunda maskeyi cildinizden kabuk gibi soyun. Ne kadar etkili bir maske olduğunu kendi gözlerinizle görün. Gerçekten ciltteki gözenekleri derinlemesine temizliyor. Son olarak iyi bir tonik uygulayarak cildinizi nemlendirin.

PAYLAŞ

4 yorum:

  1. Wowwwwwww süpermiş hemen akşam deneyeceğim çok teşekkürler sarısı olmadığı için çok koku da olmaz :) çok mantıklı teşekkürler ♥

    YanıtlaSil
  2. dogrumu anladim: yuzumuze yumurtanin beyazini sürüyoruz, kurumadan pecete ile yuzu kaplayip uzerine kalan yumurta akini suruyoruz. Pecetenin mantigi nedir. Neden gerkiyor acaba, bigi verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yumurta akmasın diye ve bi nebze agda bezi vazifesi görsün diye ince peçete kullanıyoruz

      Sil
    2. yumurta akı akmasın diye ve bi nebze ağda bezi vazifesi görsün diye ince peçete kullanıyoruz

      Sil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)